bunga

2 May 2017

SARAPAN PAGI DI IKEA CHERAS

Assalamualaikum sahabat sahabat kesayangan...
Hari ini nekcik nak bersiaran dari Ikea Cheras..port baru pokcik dan mokcik penceng nii..sebab baru lagi di buka..sesekali memang kami berdating jugak lah di sini..memandangkan nak ke Ikea Damansara sudah menjadi mahal..dikira tol dan minyak..walaupun harga sarapan kami selalu nya dalam RM8 untuk berdua...

Uiii kelas nekcik..sarapan di Ikea oo..memang klass tapi sesuai lah untuk sesekali pokcik dan mokcik nak minum pagi ala ala orang ada ada!!Tak mampu nak ke restoran yang gah so kami ke sini jer...
Kami ke sini selalunya ambil breakfast jer sebab murah..kalau untuk makan tengahari tu memang mahal lah..

Lagi satu nekcik suka ke sini sebab suasananya yang nyaman ..bebas dari pencemaran asap rokok..orang pun tak ramai kalau pagi pagi..banyak meja dari orang ..dah tu boleh pilih corner yang best best!! bersih dan murah...tapi kena ikut menu yang kami makan lah ye..kalau yang lain lain tu memanglah MAHAL!!!

Kalau kita jadi ahli Ikea..air pree untuk 2 orang..boleh refill sebanyak mana pun..tapi jangan pulak refill ke botol botol air untuk angkut balik!!HARAM tau...sebab nekcik banyak kali jumpa orang angkut sachet gula dan krimer dan tisu masuk dalam handbag!!sesuka hati jer..
Jom kita buat ulang tayang bersarapan pagi di IKea Cheras
Hari ini sarapan pagi kami berdua ditaja oleh sibujang kecik nii...
Alhamdulilah..semuga Allah limpahkan rezeki yang banyak lagi diberkati..amin


Pusing sana sini  nak cari port yang best!!

Pinjam lampu sekejap untuk bergambo ye

Tokpokcu dengan anak teruna dia
Penuh setengah meja makanannya kan..tapi semua ini harganya RM25..Teh dan kopi PREE dan boleh tambah sampai penuh perut
Mee goreng ni harga nya RM0.99 sepinggan tapi  kalau  sepinggan memang tak kenyang..so kami ambik 3 pinggan..share berdua ye..sempoi tapi oklah sedap...

Ini salad ..ada ayam..RM5.90..Anak nekcik kata murah ni mak!!
Iyolah jang...omak tak suko..banyak dendaun nih!

Ini omak suko..macam ubi goreng kek kampong dolu dolu

bahagialah dengan westeng westeng dia nii..lepas ni jangan lupa pergi gym ye jang..omak takpo..jap laii nak jogging kat ikea nii

Tengoklah harga ..kalau setuju..pergi lah ke Ikea ye..sebab tak ada delivery dan tak boleh beli online ..he..he


banyak jugak kek dan manis manisan nya nii..takpe nekcik tak minat

peramah pelayan pelayan ni..senyum jer
Dah jogging sampai ke penghujungnya..so berhenti sekejap tangkap gambo...nak oder tapi rumah nekcik tak ada laman!!
Nak bawak masuk bilik..bilik pun tak muat..tinggalkan jerlah nekcik uii




Eh..sambil jogging tadi jumpa pulak kotak cumil ni tepi jalan ..ambik jerlah kan..nanti kat counter jangan lupa bayar ye mokcik







41 comments:

  1. Walaupun selalu saja lalu lalang kat tepi IKEA Cheras ni, tapi kakcik belum pernah masuk lagi....huhuhu...kesian, kan?

    Nampak macam menarik juga bersarapan di situ. Boleh ajak En Suami singgah bila-bila nanti. Harap2 dia sudi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yang suka western memang berbaloilah sebab salad dia tu murah..nekcik suka mushroom soup dia..dengan popia..roti pun ada..tapi setiap hari ada nasi lemak..atau me hoon atau mee goreng ..ikut hari..tu yang dia offer rm0.99.. Jadi ahli dapat air pree utk 2 orang...kakcik pergi buat kad ahli kat mesin dia tu..just key in

      Delete
    2. Kalau yang suka western memang berbaloilah sebab salad dia tu murah..nekcik suka mushroom soup dia..dengan popia..roti pun ada..tapi setiap hari ada nasi lemak..atau me hoon atau mee goreng ..ikut hari..tu yang dia offer rm0.99.. Jadi ahli dapat air pree utk 2 orang...kakcik pergi buat kad ahli kat mesin dia tu..just key in

      Delete
  2. sedap juga sesekali makan di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyalah Raihanah..sebab setiap pagi mmg nekcik keluar sebab hantar anak sekolah kat ampang..selalunya kami mmg terus cari sarapan..tu yang rajin menyinggah..kalau kami berdua jer memang
      Lebih kurang rm12...lebih kurang kat mamak jugak..dah tu bersih jer

      Delete
    2. oo. betul juga tu, kalau sesaja nak pi memang susahla sikit nekcik kan. salam ramadhan nekcik

      Delete
  3. betul tu nekcik, mmg sarapan di ikea ada yg harganya murah n sgt2 berpatutan...

    pegi pagi mmg seronok lapang je, nk mkn pun rasa aman je takdelah nk bersesak2 kn...
    apa jelah yg dia beli nya tuh, mkn lawo lah umah nekcik nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Dana lagi pun nekcik memang menghala ke ampang sana..tu yang rajin jugak menyinggah pepagi..selesai tugas uber he..he
      Alaah beli rak besi jer tu..letak bawah singki..senang nak cari barang

      Delete
  4. Replies
    1. He..he rak besi berlaci jer nieda..letak bawah singki..senang nak cari barang..murah jer rm 34.90

      Delete
  5. Replies
    1. Jogging n brisk walking ziyaan..tak cukop kilo boleh nyeberang ke sebelah dia My Town..not bad

      Delete
  6. oo ye ke ..murahnyer makanan kat situ.. mungkin isinyer sikit kot..suai ngn harganya.. Bunda ada pergi sekali.. tapi tak berkesempatan nak g makan..
    Betul ke kalu makan kat situ tak boleh nak beli tapau bawak balik.. makan kat situ jer?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya Bunda..mmg sikit tapi klau 2 pinggan mmg kenyang dah..tapi pergi register ahli dulu bunda..pree jer..nanti leh dapat air pree utk 2 orang..baru berbalou..tu yg murah..klau kami berdua jer..lebih kurang rm 12..kalau kat mamak pun lebih kurang camtu jugak..sini lega pasai xde asap rokok

      Delete
    2. bunda ..boleh tapau tapi kenalah beli bekas kat kaunter dia..bekas tu RM6 rasanya..pandai depa noo

      Delete
    3. kalau bawak bekas sendiri tak boleh ke..memang pandai dorang ek..

      Delete
  7. Boleh jadi duta IKEA ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa Mie..nekcik dah lama lantik diri jadi duta ikea..datanglah teratak 66..macam display room ikea tapi yang reject kat AsIs Basis lah he..he

      Delete
  8. Amboii..shoping sakan nekcik ni :)

    ReplyDelete
  9. Ha..ha..xdelah syopink sakkan Wa..takat yang ringan ringan jer

    ReplyDelete
  10. As/kum nekcik... pasni jom kite gader-gader kat IKEA tu... esey pun goma gak poi situ sojak pencen ni.

    ReplyDelete
  11. Salam Sweetie...sweetie dok area situ ke
    Klau dokek leh jer nekcik koling koling bila masuk kawasan he.he..sobolah tu My Town pun ok sweetie utk lunch..murah jugok le utk warga warga pencen menikmati suasana mewah he.he

    ReplyDelete
  12. terliur tengok salad tu..kat kelantan tade ikea...waaaa bila la ikea nak bukak sini

    ReplyDelete
  13. lahaii Husna..sekarang ni baru ada kat JB..penang tak tau bila buka..takpe datang KL ni..boleh makan salad..dah tu terus nyopink..he..he

    ReplyDelete
  14. sarapan sakan,
    makan sakan,
    belanja sakan., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam wak..kabare..kekadang tu makan kat sini lahi murah..lagi selesa dari warung..kedai mamak pon dah mahal..sini air pree

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Kakak singgah sekejap nekcik
    Selamat beribadah di bulan ramadhan ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah muncul dah kakzakie...rindu dan risau bila kakaku saysng ni xde kabar berita..dah singgah pondok nekcik ni syukurlah..salam ramadhan ye kak

      Delete
  17. Assalam nekcik..selamat berpuasa dan salam ramadhan

    ReplyDelete
  18. Dulu JM pun pegi ikea damansara semata2 nk mkn meatball tp sejak ikea cheras dah buka mmg cari meatmall kat sana jd la dokek pun dokek tol x mahal minyak pun jimat mcm kata nekcik tu heheeh

    ReplyDelete
  19. Iyalh JM duit tol ngan minyak boleh 2 kali makan kat ikea cheras kan..lagi pun suasana dia berbeza sikit..barulah kan..sebelah tu pun best JM..My Town..makan murah kat tingkat 3

    ReplyDelete
  20. Fuh. Puas hati makan penuh meja macam ni. dah lama tak pergi Ikea ni. Mengenangkan sesak waktu hujung minggu. Terus batalkan niat nak pergi. hehe

    ReplyDelete
  21. Salam Hazmin..nekcik pun slalu pergi hari kerja...lepas tu subuh subuh he..he kol 9 csmtu..mmg makanan pun baru kluar..org xde..aman jer

    ReplyDelete
  22. hihihi sweet je tengok nekcik breakfast & jenjalan shopping kat Ikea. best kan. barang2 comel2 kat Ikea tu suka sangat. 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ramadhan Ainniah..ha..ha ..sweet??sweet 58 yunk!!.takdelah nyopink..takat org pencen jer..kami ni mmg dari dulu suka barang ikea tapi kalau yang besar besar tu seperti meja,almari kami beli kat As Is Basis jer..yg baru tu mahal!

      Delete
  23. Salam Ramadhan Nekcik. Saya pun suka ke Ikea....lagi lagi kalau tgh nak mencari barang rumah. Mmg ralitlah tengok deko deko kat sana tu.

    Orang mudo Nekcik ....main westeng westeng aje ...

    ReplyDelete
  24. salam syawal Hainom.he..he..lama beno tak menulis ni..dah bertukar bulan gamaknya..selalu tu lepas breakfast tokpokcu ajak tolak troli xercise katanya...tapi yang dibeli selaunya kitchen napkin tu la Rm9.90!!

    ReplyDelete
  25. syiooknya hehe ritu pegi skali after so long tak pergi IKEA. puas makan..

    ReplyDelete
  26. itulah mushroom soup tu sekarang ada masa alternate dengan chicken soup..nekcik suka mushroom soup tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...